Hoppa till innehåll

En långfredag i Sydafrika

april 6, 2012

Det känns som att vi nu har börjat hitta något slags vardagslunk här nere i Sydafrika. Dagen börjar i regel med att vi sätter oss på ”kontoret”, som består av två stålcontainers staplade på höjd, och börjar gå igenom den gångna nattens videoinspelningar. Vi försöker hitta intressanta filmsekvenser som vi sparar för senare analys. Förutom när giraffen dricker, kan detta vara när giraffen går med upprätt eller horisontell hals, springer, äter, ligger eller bara står helt stilla. Spännande va? All denna information kan vi sedan stämma av mot informationen från implantatet för att på så sätt få en bättre bild av hur giraffens fysiologi fungerar när den rör sig i sin naturliga miljö.

Så när ser det ut på kontoret en vanlig dag, två bekväma stolar och en ergonomiskt riktigt bord för utrustningen

Här är utsikten från kontoret, man ser ingen giraff. Trots att området bara är 100×100 meter lyckas den gömma sig men med våra fyra kameror brukar vi hitta den.

Som vanlig var vi tvungna att gå in i inhägnaden idag för att justera IR-lamporna, detta skulle vi gjort i går kväll men när det väl blivit mörkt så att vi skulle kunna se hur det såg ut i IR gick strömmen. Giraffen tror att han kan gömma sig och kikar fram för att se vad vi gör

Här justeras en av våra fyra kraftiga IR-lampor och vi hoppas att detta blir bra men det ser vi inte förrän kvällen kommer och solen går ner.

Idag lyckades vi dessutom utrusta ytterligare en giraff med telemetriutrustning vilket innebär att vi kommer att ha dubbelt så många giraffer att hålla ordning på med våra kameror i morgon.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: