Hoppa till innehåll

Intelligent Design på Vetenskapsfestivalen

april 14, 2023

Tisdag den 18:e april startar Göteborgs Vetenskapsfestival sitt program för allmänheten, och det pågår ända till söndagen, den 23:e. Programmet är späckat med intressanta samtal och föreläsningar, se vidare här: https://www.vetenskapsfestivalen.se/for-alla/.

Själv utgör jag en liten del av detta späck, med två föreläsningar på temat Intelligent Design.  De ligger efter varandra, fredag eftermiddag den 21:a april, och äger rum i Hörsalen på Stadsbiblioteket.

Vetenskap och pseudovetenskap – var går gränsen? kl. 14:30 – 15:15,

Att sätta gränsen mellan vetenskap och pseudovetenskap är inte lätt, men i många fall ändå möjligt. I föreläsningen diskuteras gränsdragningen mellan etablerad vetenskap och ”Intelligent Design”, en rörelse som vill kunna hänvisa till en övernaturlig designer/skapare i det vetenskapliga arbetet.  Man hävdar att övernaturliga förklaringsmodeller skulle ge en grund för en ny och bättre vetenskap.

Evolution eller skapelse? kl. 15:30 – 16:15

Sedan mer än hundra år har evolutionsteorin skarpt kritiserats av en del religiösa rörelser. I föreläsningen diskuteras dessa rörelser, deras historiska utveckling och argumentation.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: