Hoppa till innehåll

Game tour och drickande giraff

april 5, 2012

Idag inleddes dagen med ”game tour” i soluppgången. Det innebär att man sätter sig bekvämt tillrätta på en upphöjd jeep och låter sig skjutsas runt i buschen av en van guide. Vi såg mängder med djur såsom diverse antiloper, gnu, schakaler och zebror.

Morgonens höjdpunkt var två lejon som låg och solade sig i en glänta.

Faktum är att även om vi är i Afrika så var det ganska kyligt på morgonkvisten och man behövde en rejäl fleecejacka för att hålla värmen. Den Engelska frukosten smakade ovanligt bra när vi var tillbaka på lodgen vid åttatiden.

Redan igår lyckades vi få de första videosekvenserna av en drickande telemetriutrustad giraff.

Idag har vi fortsatt att finjustera våra kameror samt ladda ner och sortera den gångna nattens data. Bilden nedan visar hur vårt kameraövervakningssystem ser ut på datorskärmen.

Vi har lyckats filma flera ytterligare dricksekvenser det senaste dygnet. Det skall bli otroligt spännande när vi plockar ut implantatet och kan ladda ned den fysiologiska data som än så länge ligger lagrat på implantatets minne och jämföra denna med våra videoinspelningar.  Videon nedan visar en kort sekvens när giraffen drack under natten. När det är mörkt använder vi IR-belysning vilket gör att vi kan se giraffen under hela natten utan att störa den. Filmen är svartvit på grund av att vi filmar i IR.

/Erik & Michael

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: