Hoppa till innehåll

Påskafton

april 7, 2012

Idag har det varit en helt vanlig dag i på vårt kontor (dvs i vår containern) trots att det är påskafton. Vi började morgonen med att släppa ut giraff nummer två (G5) i inhägnaden och sedan var det dags att titta igenom 24 timmar inspelad film från 12.00 igår till 12.00 idag. Det är fyra kamerorna som kontinuerligt spelar in allt som händer i inhägnaden. Trots att vi kan snabbspola så tar det ca 4 timmar att titta igenom materialet och notera på vilken eller vilka kameror som det händer något som är värt att spara. Sedan tar det lika lång tid att ladda ner sekvenserna och spara dem på en extern hårddisk

Nedan finns två bilder, en från natten då den första giraffen (G3) var framme vid en av de tre vattentankar som finns i inhägnaden och den andra är en bild från idag när båda girafferna står och äter.

Systemet vi använder för övervakningen är ett Aimetis E3200 system, som levererats av GAST Solution i Göteborg. Än så länge fungerar systemet utmärkt och vi har hittills sparat 53 gigabyte data och vi har många dagar kvar så det kommer att bli mycket videofilm att gå igenom när vi kommer hem.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: